duminică, 10 februarie 2013

Dezactivare System Restore

 System Restore are rolul de a repara sistemul in cazul in care acesta a fost virusat sau afectat de diverse defectiuni. System Restore, de cele mai multe ori se dovedeste a fi inutil, ocupa spatiu pe hard disk si incetineste viteza de executie a aplicatiilor, programelor. Dezactivarea anumitor optiuni din meniul System Properties care nu sunt sau sunt mai putin folositoare, aduce un plus de energie si imbunatateste vizibil performanta calculatorului mai ales daca acesta este mai vechi.


System Restore este o aplicatie a Windows-ului care creaza un backup (copii de siguranta) al sistemului pentru recuperare in caz de virusare sau alte evenimente nefericite (cu alte cuvinte, calculatorul tau "calatoreste in timp" pentru a-si rezolva defectiunile, metaforic vorbind). Este util daca ati instalat un program care a stricat sistemul de operare si doriti sa reveniti la starea dinainte, cand el, calculatorul, functiona. System restore este in acelasi timp si o aplicatie folosita de hackeri iar backup-ul creat face ca sistemul sa functioneze mai greu, de aceea este recomandabil sa il opriti, sa-l dezactivati. Sa presupunem ca la o anumita data, messenger-ul a avut "Remember my ID & password" bifat. "Specialistul" o sa-ti sparga, afle parola, "calatorind in timp" cu ajutorul aplicatiei system restore, pana la momentul in care ai avut "Remember my ID & password" bifat si odata ajuns la acest moment iti va "shutii" ETS-ul din registri (ETS-ul este userul si parola), si avand acces la contul de messenger poate accesa adresa de email. Aici imposibil sa nu gaseasca date de logare de la diferite conturi create pe alte site-uri. (de cele mai multe ori parola si userul de la messenger sunt folosite si pentru contul de facebook, twitter, paypal, etc deci consecintele pot fi catastrofale daca cineva iti poate afla parola de la messenger). Periculos nu este hackerul care iti sparge contul ca sa-ti injure prietenii din lista ci hackerul care nu isi face simtita prezenta, hackerul care nu-l simti, nu-l vezi, nu-l auzi, nu lasa urme, hackerul care te dezbraca de secrete fara sa puna o intrebare, hackerul care actioneaza silentios si iti poate golii contul virtual si cel din banca in 30 de secunde in baza informatiilor adunate in timp. Sa nu credeti ca dezactivand system restore hackerii se vor da batuti, vor ataca cu tot arsenalul de cunostinte dobandite si cu tot felul de programe, cu sniffere care intercepteaza conversatii din retea live, in format text, necriptate, cu Nmap, un program celebru (a aparut si in filmul Matrix) care "ciripeste" hackerului toate porturile deschise prin care comunica un anumit calculator din retea, prin trojeni nedetectabili de antivirus si prin multe alte metode dar dezactivand aceasta aplicatie aduceti un plus de securitate. System restore este activat in setarile originale ale windows-ului. Pentru a dezactiva aceasta aplicatie trebuie sa urmati urmatoarele instructiuni:

Pentru inceput, click-dreapta mouse pe iconul My Computer de pe desktop si pe panoul aparut in urma acestei operatiuini click-stanga pe Properties


O sa apara fereastra de mai jos. Această fereastră este principala fereastra de configurare a windows-ului.
În partea de sus a ferestrei, există un meniu pentru a naviga pe diferitele optiuni de configurare.


Din acest meniu selectam System Restore, bifam Turn Off System Restore, dupa care apasam Apply si Ok


In panoul aparut apasam Yes dupa care restartam calculatorul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu