marți, 8 noiembrie 2011

Setarea paginii de pornire in browser-ul Firefox

Primul pas (nu obligatoriu)  pe care il facem dupa instalarea unui browser Firefox este setarea paginii de pornire sau home page-ul. Desi browserele vin cu o pagina de pornire, de cele mai multe ori pagina care o dorim noi nu este cea pusa initial.

Pentru a seta pagina de pornire in browser-ul Firefox, in meniu dam click stanga cu mouse-ul pe Tools si alegem/click Options


Se va deschide o noua fereastra de unde va trebui sa alegeti pagina “General” (la fel ca in imaginea de mai jos).La “Home Page: “ treceti adresa site-ului care doriti sa fie incarcat la pornirea browserului sau la apasarea butonului “Home” (casuta din stanga casutei pentru adrese), apoi apasati butonul “OK”.


Daca va uitati mai atent/a la imaginea de mai sus deasupra casutei Home Page se afla o alta casuta numita “When Firefox starts”


In acea casuta puteti alege intre 3 optiuni:
  • Show my home page
  • Show a blank page
  • Show my windows and tabs from last time
Show my home page: daca setati aceasta optiune la pornirea browserului prima pagina va fi pagina setata ca Home Page.
Show a blank page: daca alegeti aceasta optiune la pornire se va deschide o pagina goala
Show my windows and tabs from last time: va deschide toate paginile asa cum au ramas de dinainte de a inchide browserul. (recomand aceasta optiune celor care folosesc aceleasi pagini de fiecare data cand intra in browser)
Nu uitati sa apasati butonul OK pentru a se salva setarile dvs.

Daca la Show my home page  ati ales ca pagina de pornire http://www.google.ro atunci browser-ul se va deschide cu motorul de cautare Google: 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu