duminică, 31 iulie 2011

eMule - program similar strongDC++ (tutorial instalare configurare)

* In primul rand trebuie sa downloadati programul eMule. Download eMule
 * Dupa ce ati downloadat programul eMule, il deschideti, apoi dati NEXT pana ce se instaleaza.
 Pentru a configura emule-ul, dati click pe sus pe OPTIONS ->General, iar la User Name scrieti numele dumneavoastra. Configurare servere
Spre deosebire de DC++ (si toate variantele sale) nu trebuie sa aveti obligatoriu, fisiere share pentru a va conecta la un server. Programul sharuieste, automat, fisierele pe care le aveti la download.O lista a celor mai bune servere (actualizata la fiecare 20 de minute) se poate obtine de la adresa: http://ed2k.2x4u.de/index.html (atentie, uneori apar reclame pentru adulti pe acest site).Chiar daca nu actualizati manual, de la adresa de mai sus, lista de servere, programul face acest lucru in mod automat, deci, in cele din urma, veti avea cele mai bune servere in lista.Pentru a va conecta la cel mai mare server apasati aici (pe categoria Files), pentru a ordona lista de servere in mod descrescator dupa numarul de fisiere:La Incoming Files selectati directorul sau partitia in care vreti sa downloadati fisierele.
* Daca doriti sa sharuiti ceva, dati click pe Directories si bifati folderele care vor fi sharuite. Aveti in poza de mai jos niste exemple. 


 Dupa ce ati terminat de configurat, trebuie sa va conectati la un server Emule pt a putea cauta diversele fisiere pe care le doriti. Servere bune sunt DonkeyServer No1 si No2. Pentru a va conecta la un server, dati click dreapta pe el si CONNECT ca in poza de mai jos.


Cateodata, serverul la care incercati conectarea este plin si va aparea un mesaj de eroarea in fereastra Log. In acest caz, incercati conectarea la un alt server.


Dupa conectare, verificati starea conexiunii, in fereastra My Info.


Setarea ID: semnifica faptul ca sunteti conectat direct la serverul eMule, ceea ce permite un download rapid.
Daca, in schimb, apare Low ID, aceasta inseamna ca este impiedicata comunicarea directa cu serverul, de obicei din cauza unui firewall. Daca aveti asa ceva instalat pe calculator, trebuie sa deschideti porturile 4662 TCP si 4672 UDP.
Daca aveti activat firewall de la Windows XP SP2/SP3, puteti seta optiunea ca eMule sa deschida automat porturile respective, astfel:


Setarea Kad Network: Open semnifica faptul ca sunteti conectat si la reteaua Kad, aceasta permitind un acces la mai multe fisiere. Aceasta se poate activa astfel:


Configurare conexiune
Deschideti Connection din fereastra Options si setati urmatoarele optiuni:
- Download = 9999 KB/s
- Upload = 100 KB/s
- dezactivate Download si Upload limit
- Hard limit = 1000
- Max. connections = 1000
- activate optiunile Autoconnect on startup si Reconnect on loss


 Pentru a cauta fisiere, dati click sus pe Search, in chenarul Name, scrieti numele fisierului dorit apoi dati click pe Start. In lista de mai jos va vor aparea fisierele cautate. Pentru a downloada, click dreapta pe fisier in lista de mai jos apoi selectati Download. Aveti un exemplu in poza de mai jos. 


Configurare fisiere (search/download/upload)
Sfaturi pentru o cautare reusita:
Atunci cand cautati un fisier, este bine sa faceti mai multe cautari, incercand sa scrieti cit mai exact numele fisierului. De asemenea, selectati si tipul (type) de fisier cautat.Atentie: o cautare poate sa dureze si 45-60 de secunde. Urmariti bara de jos din fereastra search.Iata un exemplu - cautare OpenSUSE Linux, tipul de fisier CD Image (ISO):


- dupa prima cautare au rezultat 31 de fisiere. Fisierul cautat (OpenSUSE 11.0) are 17 surse (adica fisierul exista la 17 useri), dintre care 82% au fisierul complet (restul de useri inca mai descarca, la randul lor, acest fisier, de aceea nu este complet). De aceea, vom face o cautare mai precisa.


- la o a doua cautare au rezultat 19 surse, din care 84% complete, datorita folosirii complete a numelui fisierului la cautare. Acesta este doar un exemplu, la alte tipuri de cautari rezultatele vor fi imbunatatite si mai mult.

Setari fisiere download:
Selectati toate fisierele din lista de download > click dreapta > Priority (download) > HighSetari fisiere upload:
Deschideti fereastra Shared files, apasati butonul Reload, selectati toate fisierele din lista de upload (Shared files) > click dreapta > Priority (upload) > Release Pentru a monitoriza download-ul dati click sus pe Transfers unde va vor aparea diverse informatii ca dimensiunea fisierului, rata de transfer, timpul ramas.....

Alte setari fisiere:
Atunci cand cautati un fisier, pentru a descarca fisierul mai repede este bine ca acesta sa aiba peste 100 de surse.Totusi, unele fisiere sint putin raspandite, de aceea au sub 10 surse. Pentru a descarca si aceste fisiere (este posibil ca userii respectivi (fiind foarte putini), dupa o anumita perioada de timp, sa stearga fisierul respectiv sau sa se deconecteze de la Internet.De aceea, trebuie "exploatat" sistemul de credite al programului eMule. Acest sistem de credite pastreaza un istoric al tuturor downloadurilor/uploadurilor de fisiere ale unui user si, in functie de acest istoric, permite viteze mai mari sau mai mici la download.Creditele unui user nu sunt pastrate in calculatorul propriu, ci la alti useri din reteaua eMule, de aceea nu se pot modifica (hack-ui) propriile credite. Totusi, se poate "exploata" acest sistem, astfel: trebuie sa aveti la download orice fisier care are foarte multe surse. In acel moment, reteaua eMule permite downloadul si celorlalte fisiere, cu mai putine surse.Deci, in momentul cand aveti fisiere cu surse putine, puneti la descarcat un fisier foarte popular.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu