sâmbătă, 30 aprilie 2011

Cum sa schimbi/modifici parola la windows xp

Deoarece sunt mulţi începători care nu ştiu toate secretele acestui sistem de operare(windows xp), voi prezenta câteva setări ascunse şi câteva sfaturi.

Dacă un User Account de pe calculatorul tău deţine o parolă pe care nu o cunoşti, o poţi schimba foarte uşor. Tot ce trebuie să faci este să te loghezi cu un User cu privilegii de tip administrator, să apeşi Start, Run, să scrii Cmd şi să apeşi Enter. În consola apărută va trebui să scrii net users. Pe ecran va apărea o lista cu toţi userii existenţi pe acest calculator.

Pentru a schimba parola unui anumit user va trebui să notezi numele userului pe o foaie şi să scrii: net user NUMELE UTILIZATORULUI * , de exemplu: net user Adrian * . O nouă parolă îţi va fi cerută. Dacă după introducerea noii parole va fi afişat mesajul: The command completed successfully, atunci parola a fost schimbată cu succes.


 O alta metoda pentru schimbarea sau indepartarea parolei este mai mult ca sigur o gaura de securitate cu ajutorul careia orice utilizator poate schimba parola de acces la conturile protejate cu parola, este nevoie doar de un CD bootabil cu Windows XP.
Procesul este simplu, trebuie sa bootati folosind CD-ul cu Windows XP, selectati Repair, dupa ce ruleaza procesul de reparare restartati calculatorul. In momentul cand apare bara de progres a procesului Installing Devices trebuie sa apasati SHIFT + F10. In consola introduceti nusrmgr.cpl, in acest moment aveti acces grafic la toate conturile de utilizator. Din pacate nu puteti vedea vechea parola dar aveti posibilitate sa eliminati parola.


Daca nu doriti sa schimbati parola veche dar totusi doriti sa puteti intra in Windows introduceti in consola control userpasswords2 si va puteti autentifica fara a fi nevoie sa introduceti parola.


IMPORTANT!!! Trebuie sa finalizati procesul de reparare deoarece aceasta procedura nu poate functiona altfel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu