luni, 24 ianuarie 2011

Cum ne conectam automat pe o conexiune PPPoE (RDS, Romtelecom, etc)


Ce este PPPoE?
PPP este un acronim pentru point to point protocol, iar oE vine de la over Ethernet.  Cum ethernet se refera tehnologia implementată pentru  reţelele de calculatoare obişnuite (LAN) rezultă ca PPPoE este un protocol de transmisie prin intermediul unei retele ethernet.
Protocolul PPoE este folosit pe scara larga de catre providerii de internet pentru că oferă o funcţionalitate mai mare decat o conexiune obisnuită ethernet, şi aici ne referim la posibilitatea nativă de autentificare a utilizatorilor, contorizarea traficului în reţea, etc.
Să ne facem viaţa mai usoară…
Windows-ul nu oferă, out of the box, posibilitatea de a iniţializa automat o conexiune PPPoE. Pentru a nu fi nevoiţi ca de fiecare dată cand pornim calculatorul să initializam manual conexiunea PPPoE o putem lansa automat cu ajutorul dosarului Startup.
Pasul 1
Mai intâi trebuie să deselectăm optiunea de cerere a parolelor şi a certificatelor. Pentru aceasta deschidem dialogul de conectare  şi facem clic pe butonul Properties iar la secţiunea Options - debifam Prompt for name and password, certificate, etc.
Aceasta va produce efecte doar dacă am optat pentru salvarea utilizatorului şi a parolei.

Pasul 2: …copy & explore
Facem un click drepta pe scurtătura de pe care obişnuiam să pornim conexiunea ( în mod normal o găsim pe Desktop) iar din meniul de context selectăm Copy (Copiere) sau selectăm iconiţa cu clic şi apăsăm Ctrl+C.
Mai departe trebuie să ajungem în dosarul Startup sau Pornire - dacă avem Windows-ul în limba română .
Cel mai simplu mod este de a accesa dosarul Startup este via meniul Meniul Start după care selectăm Programs iar undeva în listă vom găsi şi secţunea Startup. Pentru a accesa conţinutul dosarului Startup trebuie să apelăm iarăşi la meniul de context – click drepta, dupa care selectăm Open sau Explore.

Pasul 3: … and paste

O dată ajunşi în dosarul Startup  nu trebuie decât să adăugăm scurtătura alături de celelalte programe care pornesc automat după încarcarea sistemului de operare. (pentru aceasta finalizăm comanda de copiere selectând comanda Paste din meniul de context sau apăsând Ctrl + V)

Am terminat! Data viitoare conexiunea va porni automat.

Probleme cu conexiunea – Reinitializare protocol TCP\IP

Unul din primele lucruri pe care il putem face cand avem probleme cu o conexiune, probleme de felul urmator :
  • - Nu se face automat reinnoirea IP-ului
  • - Conexiunea nu adopta IP-urile si setarile date de router\modem
  • - Conexiunea “zice” incontinuu “Acquiring network adress…”
  • Conexiunea ramane cu “Network cable unplugged” desi suntem siguri ca cablul\reteaua e buna
  • - Alte probleme
este sa incercam reinitializarea protocolului TCP\IP care in 70% din cazuri rezolva problemele legate de conexiune, cele ce tin de soft.
Pentru a face asta mergem in Start > Run > cmd si scriem
netsh int ip reset resetlog.txt
apoi dam un reboot pc-ului !

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu